Kategori: <span>Aktivitete</span>

IKD: Pothuajse shtatë vite pas themelimit, DhSK dhe ZPS kanë treguar joefikasitet në kryerjen e misionit të tyre
Postim

IKD: Pothuajse shtatë vite pas themelimit, DhSK dhe ZPS kanë treguar joefikasitet në kryerjen e misionit të tyre

Prishtinë, 28 qershor 2022 – Instituti i Kosovës për Drejtësi (IKD), të martën, ka publikuar raportin me titull “Gjykimet Speciale”. Raporti i IKD-së vie si rezultat i monitorimit të drejtpërdrejtë dhe sistematik që IKD i ka bërë punës së Dhomave të Specializuara të Kosovës. Hulumtuesja e IKD-së, Medina Kadriu, ka thënë se Dhomat e Specializuara të...

Juristët e IKD-së zhvillojnë fushatë vetëdijësuese me qytetarët e komuniteteve rom, ashkali dhe egjiptian për pjesëmarrjen në konsultimet publike
Postim

Juristët e IKD-së zhvillojnë fushatë vetëdijësuese me qytetarët e komuniteteve rom, ashkali dhe egjiptian për pjesëmarrjen në konsultimet publike

Juristët e Institutit të Kosovës për Drejtësi (IKD) të hënën u takuan në Komunën e Fushë Kosovës me qytetarë të komuniteteve rom, ashkali dhe egjiptian. Këto takime ishin pjesë e hulumtimit të përgjithshëm të Institutit të Kosovës për Drejtësi rreth problemeve me të cilat ballafaqohen pjesëtarët e këtyre komuniteteve, me qëllim të përfshirjes së nevojave...

Programi i Klinikës Ligjore të IKD-së përmbyllet me prezantimin e gjykimit të simuluar nga studentët pjesëmarrës
Postim

Programi i Klinikës Ligjore të IKD-së përmbyllet me prezantimin e gjykimit të simuluar nga studentët pjesëmarrës

Prishtinë, 23 qershor 2022 – Në Gjykatën Themelore të Prishtinës të enjten është mbajtur aktiviteti përmbyllës i programit të Klinikës Ligjore që zhvillohet në kuadër të Qendrës për Edukim Profesional të IKD-së. Ky aktivitet filloi me një fjalë hyrëse nga znj. Arrita Rezniqi, Menaxhere e Programit në IKD, e cila falënderoi UNMIK-un dhe Përfaqësuesen Speciale...

Projektligji për konfiskimin e pasurisë së pajustifikueshme, nën standarde minimale
Postim

Projektligji për konfiskimin e pasurisë së pajustifikueshme, nën standarde minimale

Shkruan: Jeton HASANI Megjithëse Komisioni i Venecias e konsideroi legjitim krijimin e mekanizmit (civil) të konfiskimit të pasurisë së pajustifikueshme në Kosovë, Komisioni pati vërejtje të shumta dhe serioze për Projektligjin, duke e vlerësuar atë në kundërshtim me Kushtetutën e vendit dhe standardet ndërkombëtare.   Projektligji nr.08/L-121 për Byronë Shtetërore për verifikimin dhe konfiskimin e...

EULEX dhe IKD e prezantuan raportin e dytë për monitorimin e seancave gjyqësore nga qytetarët
Postim

EULEX dhe IKD e prezantuan raportin e dytë për monitorimin e seancave gjyqësore nga qytetarët

Më 14 qershor, Misioni i Bashkimit Evropian për Sundimin e Ligjit në Kosovë (EULEX) dhe partneri i tij, Instituti i Kosovës për Drejtësi (IKD), e prezantuan “Raportin e Dytë për Monitorimin e seancave gjyqësore nga qytetarët: Drejtësia në sytë e qytetarëve”. Ky raport është pjesë e projektit të EULEX-it “Ndërtimi i besimit në sistemin gjyqësor...

Efikasiteti i Qeverisë në zbatimin e programit legjislativ për muajin maj 2022
Postim

Efikasiteti i Qeverisë në zbatimin e programit legjislativ për muajin maj 2022

Qeveria e Republikës së Kosovës gjatë muajit maj 2022, nuk ka arritur t’i miratojë pesë (5) projektligjet e parapara sipas Programit Legjislativ. Qeveria ka miratuar vetëm një projektligj i cili ka qenë i paraparë të miratohej në muajin mars (Projektligji për Zbatimin e Sanksioneve Financiare Ndërkombëtare të Shënjestruara), përderisa një projektligj i paraparë për muajin...

IKD: KGjK dhe KPK kanë ndjekur trajektore të ndryshme për një sistem të drejtësisë me integritet, transparencë dhe llogaridhënie
Postim

IKD: KGjK dhe KPK kanë ndjekur trajektore të ndryshme për një sistem të drejtësisë me integritet, transparencë dhe llogaridhënie

Prishtinë, 2 qershor 2022 – Instituti i Kosovës për Drejtësi (IKD), me përkrahje të Departamentit të Shtetit Amerikan – Byrosë për Çështje të Narkotikëve Ndërkombëtarë dhe Zbatimit të Ligjit, të enjten ka mbajtur një konferencë për media në të cilën është prezantuar raporti “Administrimi i sistemit të drejtësisë nga Këshillat”, Raporti i monitorimit të Këshillit...

NJOFTIM – IKD dhe QNJ IKD me adresë të re!
Postim

NJOFTIM – IKD dhe QNJ IKD me adresë të re!

Instituti i Kosovës për Drejtësi dhe Qendra për Ndihmë Juridike falas e IKD-së me adresë të re! Nga sot, zyrat e QNJ-IKD në Prishtinë, ndodhen në rr. Ilaz Agushi, nr. 146, kati 1 (në rrugicën përballë shkollës së mesme “Sami Frashëri”). Të gjithë ata që kanë nevojë për ndihmë juridike falas, mund të na vizitojnë...

Juristët e IKD-së mbajnë ligjërata në shkollat e mesme të Mitrovicës, me temë dhunën në familje dhe ngacmimet seksuale
Postim

Juristët e IKD-së mbajnë ligjërata në shkollat e mesme të Mitrovicës, me temë dhunën në familje dhe ngacmimet seksuale

Juristët e IKD, të hënën dhe të martën, kanë mbajtur disa ligjërata në shkolla të mesme të Komunës së Mitrovicës, me temë dhunën në familje dhe ngacmimet seksuale. Këto ligjërata kishin për qëllim forcimin e kapaciteteve të nxënësve të shkollave të mesme për të identifikuar dhe raportuar dhunën në familje dhe ngacmimet seksuale. Ligjërata të...