IKD në media

Miftaraj: RASTI “PRONTO” ËSHTË DËSHTIM I EULEX-IT, VEPRIMET E TANISHME MË SHUMË SPEKTAKËL

Ehat Miftaraj nga IKD tha se të gjitha veprimet që po ndërmerren nga kryeprokurori i shteti i takojnë, sipas tij, një ‘spektakli medial’.

IKD: DUHET SËRISH NJË PROCES I RIEMËRIMIT PËR PROKURORËT DHE GJYKATËSIT

Betim Musliu nga IKD tha se Kosovës i duhet një ligj përmes së cilit do të mundësohej një proces i filtrimit në sistemin e drejtësisë.

IKD: Rasti “pronto” është dështim i EULEX-it

Ehat Miftaraj, hulumtues në Institutin Kosovës për Drejtësi, i tha Radios Evropa e Lirë se në kohën kur janë bërë përgjimet është dashur të merren masa, në mënyrë që dëshmitë brenda përgjimeve të trajtohen brenda afateve kohore. Ai tha se edhe të gjitha veprimet që po ndërmerren nga kryeprokurori i shteti i takojnë, sipas tij, një ‘spektakli medial’.

IKD: Duhet sërish një proces i riemërimit për prokurorët dhe gjykatësit

Betim Musliu nga IKD tha se Kosovës i duhet një ligj përmes së cilit do të mundësohej një proces i filtrimit në sistemin e drejtësisë dhe ka dhënë shembullin e ndihmës së “SHBA-së dhe Bashkimit Evropian që në Kosovë në vitin 2009 ta përfundojnë procesin e ri-emërimit dhe emërimit të prokurorëve dhe gjyqtarëve”, duke bërë, siç thotë, “që një pjesë të individëve të “kalbur” përbrenda sistemit të largohen”.

IKD: Duhet sërish një proces i riemërimit për prokurorët dhe gjykatësit

Betim Musliu nga IKD tha se Kosovës i duhet një ligj përmes së cilit do të mundësohej një proces i filtrimit në sistemin e drejtësisë dhe ka dhënë shembullin e ndihmës së “SHBA-së dhe Bashkimit Evropian që në Kosovë në vitin 2009 ta përfundojnë procesin e ri-emërimit dhe emërimit të prokurorëve dhe gjyqtarëve”, duke bërë, siç thotë, “që një pjesë të individëve të “kalbur” përbrenda sistemit të largohen”.

IKD: Duhet sërish një proces i riemërimit për prokurorët dhe gjykatësit

Betim Musliu nga IKD tha se Kosovës i duhet një ligj përmes së cilit do të mundësohej një proces i filtrimit në sistemin e drejtësisë dhe ka dhënë shembullin e ndihmës së “SHBA-së dhe Bashkimit Evropian që në Kosovë në vitin 2009 ta përfundojnë procesin e ri-emërimit dhe emërimit të prokurorëve dhe gjyqtarëve”, duke bërë, siç thotë, “që një pjesë të individëve të “kalbur” përbrenda sistemit të largohen”.

IKD: Prokurori i EULEX-it ka dështuar të trajtoj rastin “Pronto”

Betim Musliu nga Instituti i Kosovës për Drejtësi tha se ajo që është shumë me rëndësi ka të bëjë me  përmbajtjen e krejt këtyre përgjimeve që realisht sipas tij në këtë rast nëse do të duhej të kryqëzohej në tërësi dikush, ai është prokurori i EULEX-it  që ka punuar në këtë rast.

IKD në emisionin Click në RTV21

Betim Musliu drejtori ekzekutiv i Institutit të Kosovës për Drejtësi ishte panelist në emisionin Click në RTV21 së bashku Vehbi Kajtazin nga Insajderi dhe dy panelistët e rregullt Halil Matoshi dhe Driton Selmanaj.

Musliu:Sulmet me bomba, akte kriminale me elemente terrori

Betim Musliu nga Instituti i Kosovës për Drejtësi, ka thënë në Info Magazine të Klan Kosovës se sulmet e fundit me bomba janë akte kriminale dhe kanë elemente terrori.

IKD: Vlerësim pozitiv për drejtësinë në zgjedhjet e 8 qershorit

Mediat kanë raportuar për vlerësimet e Institutit të Kosovës për Drejtësi në lidhje me përgjigjen e organeve të drejtësisë në zgjedhjet parlamentare të 8 qershorit 2014.