Kategori: <span>Aktivitetet e Programit Drejtesia ne Zgjedhje</span>

IKD: Dhjetë kandidatë për kryetarë të komunave me probleme me ligjin
Postim

IKD: Dhjetë kandidatë për kryetarë të komunave me probleme me ligjin

Prishtinë, 21 gusht 2021 – Instituti i Kosovës për Drejtësi (IKD), me përkrahje të Departamentit të Shtetit Amerikan – Byrosë për Çështjet Ndërkombëtare të Narkotikëve dhe Zbatimit të Ligjit (INL) dhe NED-it, të shtunën ka publikuar raportin: “Integriteti i kandidatëve për Kryetarë të Komunave – Analizë e kandidatëve për Kryetar të Komunave që kanë probleme me...

Të tërhiqet iniciativa për ndryshimin e Ligjit për Zgjedhjet e Përgjithshme
Postim

Të tërhiqet iniciativa për ndryshimin e Ligjit për Zgjedhjet e Përgjithshme

Prishtinë, 2 prill 2021 – Ne, organizatat e shoqërisë civile të cilat për kohë të gjatë kemi avokuar që reforma zgjedhore të ndodhë në Kosovë, dhe në këtë drejtim kemi propozuar rekomandime të shumta për të përmirësuar procesin zgjedhor, si në aspektin e organizimit ashtu edhe të rritjes së nivelit të përfaqësimit. Përkundër nevojës që...

IKD: Shqetësuese mos respektimi i masave anti-COVID gjatë procesit zgjedhor
Postim

IKD: Shqetësuese mos respektimi i masave anti-COVID gjatë procesit zgjedhor

Prishtinë, 14 shkurt 2021 – Instituti i Kosovës për Drejtësi (IKD) shpreh shqetësim në lidhje me mos respektimin e masave kundër virusit COVID-19, gjatë procesit zgjedhor. IKD me vëmendje është duke monitoruar procesin e zgjedhjeve paralamentare në Republikën e Kosovës, ku ka të angazhuar 51 monitorues në nivel vendi, të cilët janë duke identifikuar parregulltësitë...

IKD: Programet e partive politike në fushën e sistemit të drejtësisë të mbushura me popullizma dhe ndërhyrje në drejtësi
Postim

IKD: Programet e partive politike në fushën e sistemit të drejtësisë të mbushura me popullizma dhe ndërhyrje në drejtësi

Prishtinë, 5 shkurt 2021 – Me 14 shkurt 2021, qytetarët e Kosovës do t’i drejtohen kutive të votimit për të zgjedhur deputetët e rinj të Kuvendit të Kosovës. Para se të vijë kjo ditë, qytetarët do të dëgjojnë premtime të panumërta nga partitë politike, në kërkim të votave të nevojshme për të dalë të parët...

WFD dhe IKD: Partitë politike mos të fusin në lista zgjedhore kandidatë që kanë probleme me ligjin
Postim

WFD dhe IKD: Partitë politike mos të fusin në lista zgjedhore kandidatë që kanë probleme me ligjin

Prishtinë, 6 shtator 2019 – Fondacioni i Uestminster për Demokraci (WFD) në partneritet me Institutin e Kosovës për Drejtësi (IKD), me financim të Qeverisë së Britanisë së Madhe, të premten, kanë publikuar raportin “Qeverisje me integritet: Raport krahasues i kandidatëve për listat zgjedhore dhe kabinete qeveritare në vitet 2010, 2014 dhe 2017”. Ky raport bërë...

WFD dhe IKD: Partitë politike të mos përfshijnë persona që kanë probleme me ligjin në listat e kandidatëve për zgjedhje
Postim

WFD dhe IKD: Partitë politike të mos përfshijnë persona që kanë probleme me ligjin në listat e kandidatëve për zgjedhje

Prishtinë, 4 shtator 2019 – Fondacioni i Uestminsterit për Demokraci (WFD) në partneritet me Institutin e Kosovës për Drejtësi (IKD), të mërkurën, kanë mbajtur tryezën e diskutimit me temën “Çfarë kandidatë ofrojnë partitë politike në zgjedhje!”. Qëllimi i tryezës ishte ngritja e vetëdijes së qytetarëve dhe partive politike rreth mospërfshirjes së personave që janë nën hetime,...

IKD: Prokuroria duhet ndjekë veprimet kriminale edhe para dhe pas ditës së votimit, përfshi financimin e dyshimtë të partive politike dhe shpërblimin e bizneseve përmes tenderëve publik
Postim

IKD: Prokuroria duhet ndjekë veprimet kriminale edhe para dhe pas ditës së votimit, përfshi financimin e dyshimtë të partive politike dhe shpërblimin e bizneseve përmes tenderëve publik

Prishtinë, 19 tetor 2018 – Instituti i Kosovës për Drejtësi (IKD), të premten, në Prishtinë, ka mbajtur tryezën “Parandalimi dhe luftimi i krimeve në zgjedhje: Procedurat Standarde të Veprimit përgjigja e duhur për krimet para, gjatë dhe pas ditës së votimit”, si aktivitet i projektit “Rritja e pjesëmarrjes qytetare në proceset zgjedhore në Kosovë” në kuadër të Koalicionit...

IKD reagon ndaj shkeljes së ligjit nga KQZ, kërkon largimin e kandidatëve të certifikuar që kanë aktgjykime dënuese përfundimtare dhe fton Prokurorin e Shtetit të hetojë vendimmarrjen e KQZ-së 
Postim

IKD reagon ndaj shkeljes së ligjit nga KQZ, kërkon largimin e kandidatëve të certifikuar që kanë aktgjykime dënuese përfundimtare dhe fton Prokurorin e Shtetit të hetojë vendimmarrjen e KQZ-së 

Prishtinë, 10 shtator 2017 – Instituti i Kosovës për Drejtësi (IKD) reagon ndaj Komisionit Qendror të Zgjedhjeve (KQZ), e cila ka shkelur ligjin duke certifikuar kandidatët me të kaluar kriminale, respektivisht me dënime gjyqësore të formës së prerë, të cilët garojnë për asamblistë dhe Kryetar të Komunave në zgjedhjet lokale të 22 tetorit 2017. IKD...

Shënohen dy incidente në procesin zgjedhor
Postim

Shënohen dy incidente në procesin zgjedhor

Organizatat Jo-Qeveritare, Instituti i Kosovës për Drejtësi (IKD), Iniciativa për Progres (INPO) dhe Grupi për Studime Juridike dhe Politike (GLPS) me përkrahje të Departamentit të Shtetit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, është duke monitoruar aktivitetet e institucioneve të drejtësisë dhe sigurisë për mbrojtjen e votës në zgjedhjet e parakohshme nacionale, që po mbahen sot...

Shënohen incidente të reja në procesin zgjedhor
Postim

Shënohen incidente të reja në procesin zgjedhor

Organizatat Jo-Qeveritare, Instituti i Kosovës për Drejtësi (IKD), Iniciativa për Progres (INPO) dhe Grupi për Studime Juridike dhe Politike (GLPS) me përkrahje të Departamentit të Shtetit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, është duke monitoruar aktivitetet e institucioneve të drejtësisë dhe sigurisë për mbrojtjen e votës në zgjedhjet e parakohshme nacionale, që po mbahen sot...