Kosovarët në Britani bojkotojnë zgjedhjet

Kosovarët në Britani bojkotojnë zgjedhjet

Shqiptarët e Kosovës që jetojnë në Britaninë e Madhe duket se kanë vendosur të bojkotojnë zgjedhjet e së dielës në vendin e tyre. 
Nga 32 kërkesat e paraqitura për votim postar nga qytetaret e Kosovës që jetojnë ne Britani pranë KQZ-së në Prishtinë janë miratuar vetëm 30 prej tyre.
Në kushtet kur nuk ka shifra zyrtare për numrin e shqiptarëve të Kosovës, që jetojnë në Britani, mendohet se jane diku rreth 50 mijë persona vetëm nga Kosova që jetojnë dhe punojnë në ishull.  
Nga shifra e të regjistruarave nga ky total i bie të votojnë vetëm një grusht familjesh.