IKD mban trajnime pro bono për gjykatës dhe prokurorë për Akademinë e Drejtësisë rreth institutit të ndërmjetësimit në Kosovë

IKD mban trajnime pro bono për gjykatës dhe prokurorë për Akademinë e Drejtësisë rreth institutit të ndërmjetësimit në Kosovë

IKD mban trajnime pro bono për gjykatës dhe prokurorë për Akademinë e Drejtësisë rreth institutit të ndërmjetësimit në Kosovë

Prishtinë, 21 maj 2020 – Yll Zekaj hulumtues i lartë në Institutin e Kosovës për Drejtësi (IKD), njëherësh Koordinator i Qendrës për Ndihmë Juridike Falas në IKD, ka mbajtur trajnim pro bono për gjykatës dhe prokurorë për Akademinë e Drejtësisë në kuadër të Programit të USAID –”Drejtësia Komerciale” për “Ndërmjetësimin – Civil, Penal dhe Ekonomik”.

Trajnues tjerë së bashku me Yll Zekajn ishin edhe gjykatësja Makifete Saliuka dhe prokurori Besim Kelmendi, të cilët bashkërisht kanë trajnuar gjykatësit dhe prokurorët e rajonit të Gjakovës dhe rajonit të Prizrenit.

Trajnimi është mbajtur virtualisht për dy ditë (20-21 maj) radhazi.

IKD vazhdon përkrahjen profesionale pro-bono të institucioneve nga sfera e ekspertizës së saj, kësaj radhe me promovimin e ndërmjetësimit në Kosovë.