Author: Gzim Shala (Gzim Shala)

Përkundër kërkesës nga IKD, Ministri Hekuran Murati ende nuk ndërmerr veprime për zgjidhjen e problemit të pensionistëve
Postim

Përkundër kërkesës nga IKD, Ministri Hekuran Murati ende nuk ndërmerr veprime për zgjidhjen e problemit të pensionistëve

Prishtinë 29 shkurt, 2024 – Të premten e javës së kaluar, më 23 shkurt 2024, IKD i është drejtuar Minsitrit të Financave, Punës dhe Transfereve, z. Hekuran Murati me një kërkesë për kthimin e ligjshmërisë dhe zbatimin e drejtë të ligjit në raport me pensionistët e Kosovës, të cilët janë edhe përfitues sipas Ligjit për...

THIRRJE PËR APLIKIM: Për aftësimin e njëzet (20) studentëve të vitit të fundit të Fakultetit Juridik përmes Klinikës Ligjore
Postim

THIRRJE PËR APLIKIM: Për aftësimin e njëzet (20) studentëve të vitit të fundit të Fakultetit Juridik përmes Klinikës Ligjore

Prishtinë, 26 shkurt 2024 – Qendra për Edukim Profesional e Institutit të Kosovës për Drejtësi zhvillon aktivitete të ndryshme profesionale me qëllim të aftësimit të studentëve përmes Klinikave Ligjore. Në këtë drejtim, hapet thirrja për aftësimin e grupit të radhës të studentëve të Fakultetit Juridik. Për këtë qëllim, IKD shpall konkurs për njëzet (20) pozita...

Deklaratë Publike për Humbjen Tragjike të Jetës së një Fëmije në Gjakovë që Dyshohet se ka Rrjedhur si Rezultat i Neglizhencës Mjekësore
Postim

Deklaratë Publike për Humbjen Tragjike të Jetës së një Fëmije në Gjakovë që Dyshohet se ka Rrjedhur si Rezultat i Neglizhencës Mjekësore

Jemi thellësisht të tronditur dhe të shqetësuar nga ngjarja tragjike e fundit në Gjakovë, ku një vajzë e re 4 vjeçare humbi jetën në rrethana që sugjerojnë një neglizhencë të rëndë mjekësore dhe diskriminim të mundshëm. Ky ngjarje e rëndë nuk ka lënë vetëm një familje në dhimbje të papërballueshme, por ka ngritur edhe shqetësime...

Studentët e Klinikës Ligjore të IKD-së trajnohen lidhur me pjesëmarrjen  publike në procesin e vendim-marrjes
Postim

Studentët e Klinikës Ligjore të IKD-së trajnohen lidhur me pjesëmarrjen  publike në procesin e vendim-marrjes

Prishtinë, 8 shkurt 2024 – Në kuadër të Programit Qeverisja e Mirë në Institutin e Kosovës për Drejtësi (IKD) të hënën është mbajtur trajnimi i radhës për studentët e Klinikës Ligjore të IKD-së. Ky trajnim përfshiu informimin e studentëve lidhur me pjesëmarrjen publike në procesin e vendimmarrjes. Studentët janë njoftuar me Rregulloren Nr.05/2016 për standardet...

Organizohen trajnime teorike dhe praktike mbi Strategjinë e Sundimit të Ligjit dhe Planit të Veprimit me studentët e Klinikës Ligjore të Institutit të Kosovës për Drejtësi
Postim

Organizohen trajnime teorike dhe praktike mbi Strategjinë e Sundimit të Ligjit dhe Planit të Veprimit me studentët e Klinikës Ligjore të Institutit të Kosovës për Drejtësi

Prishtinë, 08 shkurt 2024: Aktiviteti i mbajtur është vazhdimësi e informimit të studentëve me procesin e politik bërjes në Qeverinë e Republikës së Kosovës duke u fokusuar në procesin e Rishikimit Funksional të Sektorit të Sundimit të Ligjit dhe Strategjisë së Sundimit të Ligjit. Studentët,  janë njoftuar me detajet e këtij procesi, substancën e Strategjisë...

Gjykata aprovon kërkesën e IKD-së, shtyhet ekzekutimi i vendimit të Komunës së Prishtinës për këmbimin e pronave
Postim

Gjykata aprovon kërkesën e IKD-së, shtyhet ekzekutimi i vendimit të Komunës së Prishtinës për këmbimin e pronave

Prishtinë, 6 shkurt 2024 – Gjykata Themelore në Prishtinë – Departamenti për Çështje Administrative e ka aprovuar si të bazuar kërkesën e Institutit të Kosovës për Drejtësi (IKD), ashtu që ka vendosur që të shtyhet ekzekutimi i vendimit të Kuvendit të Komunës së Prishtinës për këmbimin e pronës së kësaj Komune në “Prishtina e re”, me...

Instituti i Kosovës për Drejtësi paditë Kuvendin Komunal të Prishtinës
Postim

Instituti i Kosovës për Drejtësi paditë Kuvendin Komunal të Prishtinës

Prishtinë, 25 janar 2024 – Instituti i Kosovës (IKD) ka dorëzuar sot në Gjykatën Themelore të Prishtinës, Departamentin për Çështje Administrative padi për inicim të konfliktit administrativ kundër Kuvendit Komunal të Komunës së Prishtinës. Përmes padisë, IKD ka kërkuar nga gjykata anulimin e Vendimit të Kuvendit të Kryeqytetit – Komunës së Prishtinës nr. 01-20/04-236518/23, i datës...

Instituti i Kosovës për Drejtësi dhe Qendra për Zhvillimin e Grupeve Shoqërore lidhin marrëveshje bashkëpunimi
Postim

Instituti i Kosovës për Drejtësi dhe Qendra për Zhvillimin e Grupeve Shoqërore lidhin marrëveshje bashkëpunimi

Prishtinë, 25 janar 2024 – Të enjten, Instituti i Kosovës (IKD) për Drejtësi dhe Qendra për Zhvillimin e Grupeve Shoqërore (CSGD) kanë lidhur marrëveshje bashkëpunimi, duke vlerësuar rëndësinë e bashkëpunimit për avancimin e pozitës dhe respektimit të lirive dhe të drejtave të personave LGBTIQ+  në Kosovë. Kjo marrëveshje bashkëpunimi u nënshkrua nga z. Ehat Miftaraj, Drejtor...

IKD: Kryetari dhe Kuvendi Komunal i Prishtinës kundërligjshëm këmbyen pronën publike
Postim

IKD: Kryetari dhe Kuvendi Komunal i Prishtinës kundërligjshëm këmbyen pronën publike

Prishtinë, 20 janar 2024: Instituti i Kosovës për Drejtësi (IKD) reagon ndaj vendimit të kundërligjshëm të Kuvendit Komunal të Prishtinës për këmbimin e pronës Komunale në Zonën Kadastrale në Çagllavicë me pronat e dy personave fizik në Zonën Kadastrale Zllatar, të cilit vendim i ka paraprirë propozimi i Kryetarit të Komunës së Prishtinës. Vendimi i nxjerrë...

Studentët e Klinikës Ligjore të IKD-së pjesë e trajnimit praktik për mbikëqyrjen parlamentare
Postim

Studentët e Klinikës Ligjore të IKD-së pjesë e trajnimit praktik për mbikëqyrjen parlamentare

Prishtinë, 18 janar 2024 – Në kuadër të Programit Qeverisja e Mirë në Institutin e Kosovës për Drejtësi (IKD) të enjten është mbajtur trajnimi i radhës për studentët e Klinikës Ligjore të IKD-së. Trajnimi u përqendrua tek informimi i studentëve lidhur me mbikëqyrjen parlamentare në Kuvendin e Kosovës. Studentët janë njoftuar me instrumentet që deputetët...