Zgjedhje historike

Zgjedhje historike

Këto janë zgjedhjet e para të organizuara nga Qeveria e Prishtinës në Veriun e Kosovës, të banuar me serbë. Zgjedhjet komunale të dielën janë zemra e Marrëveshjes historike të prillit midis Serbisë dhe Kosovës që nga viti 2008, kur Kosova shpalli pavarësinë e saj, shkruan gazeta vjeneze Der Standard, siç  transmeton rtk.