Manipulimi i zgjedhjeve është i papranueshëm

Manipulimi i zgjedhjeve është i papranueshëm

Ambasadorja amerikane në Kosovë ka tërhequr vërejtjen se edhe mbajtja e zgjedhjeve parlamentare pa e kryer reformën zgjedhore do të ishte gabim dhe do të rrezikonte raportet e Kosovës me Perëndim, shkruan Koha Ditore.

“Nëse reforma zgjedhore nuk kryhet së paku gjashtë muaj ose më shumë se përpara zgjedhjeve të përgjithshme, atëher ka mundësi që BE-ja nuk do t’i njohë rezultatet e atyre zgjedhjeve si legjitime dhe ky do të ishte një problem i madh për Kosovën”, thotë Trace Ann Jacobson.

me ndërhyrjen e Qeverisë së Kosovës dhe të OSBE-së.