Kritikohet Lufta e Kosovës Kundër Korrupsionit

Kritikohet Lufta e Kosovës Kundër Korrupsionit

Kosova shënoi Ditën Ndërkombëtare AntiKorrupsion me kritika të ashpra drejtuar institucioneve përgjegjëse nga shoqëria civile.

Derisa Kosova synon të avancojë në integrimet evropiane, shteti shënoi Ditën Ndërkombëtare Anti-Korrupsion me pak sukses të treguar në luftën kundër korrupsionit, një nga kriteret kyçe në rrugën drejt Bashkimit Evropian.
Merita Mustafa nga Instituti Demokratik i Kosovës, KDI, tha se bazuar në raporte të ndryshme ndërkombëtare “gjyqësori dhe partitë politike janë institucionet më të korruptuara në Kosovë”.