Ki-moon: Suksesi i zgjedhjeve domethënie për konsolidimin e ardhshëm të paqes

Ki-moon: Suksesi i zgjedhjeve domethënie për konsolidimin e ardhshëm të paqes

Suksesi i zgjedhjeve paraprake, sidomos në veri të Kosovës, do të ketë domethënie për konsolidimin e ardhshëm të paqes e të stabiliteti, ka vlerësuar Sekretari i Përgjithshëm i OKB –së, Ban Ki-moon. Raporti i Sekretarit të Përgjithshëm të KB-së për Kosovën pritet që ti prezantohet KS të OKB-së ne gjysmën e dytë të nëntorit.

Situata e sigurisë në Kosovë është thellësisht e qetë, me incidente të kohëpaskohshme etnike dhe të dy palët po dëshmojnë përkushtim të përforcuar për pengim të tensioneve në terren që të mundësojnë që dialogu i Prishtinës dhe i Beogradit për implementimin e asaj që është arritur të shkojë më tej. Kështu thuhet ë raportin tremujor të cilin e transmetojnë medie serbe.