Jacobson: Zgjedhjet duhet të jenë të lira

Jacobson: Zgjedhjet duhet të jenë të lira

Mbrojtja e Lirive dhe të Drejtave të Njeriut ende vazhdon të mbetet në nivelin jo të kënaqshëm, pavarësisht se korniza ligjore në Kosovë është e ndërtuar në bazë të standardeve evropiane për të drejtat e njeriut.

Kështu u tha në tryezën e ekspertëve të organizuar nga Kampanja “Drejtësia dhe Qytetarët”, me temën “Kërko Drejtësi”.

Ambasadorja e SHBA-së në Kosovë, Tracey Ann Jacobson në këtë tryezë ka bërë thirrje për zgjedhje të lira dhe fer, kur Kosova gjendet vetëm edhe katër ditë para zgjedhjeve lokale të 3 nëntorit. Ajo tha se zgjedhjet e lira janë pjesë e drejtësisë, derisa ka kërkuar denoncim për çdo mashtrim të mundshëm në këto zgjedhje.