Do të ndëshkohen të gjithë abuzuesit e votave

Do të ndëshkohen të gjithë abuzuesit e votave

Betim Musliu, nga Instituti për Drejtësisë, ka thënë se prokuroria dhe gjykatat nuk duhet të lejojnë që storia e abuzimit me zgjedhjet në përmasat çfarë ka ndodhur.

“ Prokurori i Shtetit të ndjek krimin e organizuar në zgjedhje dhe të mos mbetet vetëm në ndjekjen e komisionerëve. Të ketë një rol shumë më proaktiv në ndjekjen e rasteve që kanë të bëjnë me zgjedhjet”, ka thënë Musliu.

Deri më tani të akuzuar dhe të hetuar për abuzim me zgjedhjet e fundit sipas të dhënave të prokurorisë janë 7500 persona