Kategori: <span>Aktivitetet e Programit Media</span>

Juristët e IKD-së zhvillojnë fushatë vetëdijësuese me qytetarët e komuniteteve rom, ashkali dhe egjiptian për pjesëmarrjen në konsultimet publike
Postim

Juristët e IKD-së zhvillojnë fushatë vetëdijësuese me qytetarët e komuniteteve rom, ashkali dhe egjiptian për pjesëmarrjen në konsultimet publike

Juristët e Institutit të Kosovës për Drejtësi (IKD) të hënën u takuan në Komunën e Fushë Kosovës me qytetarë të komuniteteve rom, ashkali dhe egjiptian. Këto takime ishin pjesë e hulumtimit të përgjithshëm të Institutit të Kosovës për Drejtësi rreth problemeve me të cilat ballafaqohen pjesëtarët e këtyre komuniteteve, me qëllim të përfshirjes së nevojave...

IKD reagon ndaj arrestimit të kameramanit të “Ekonomia Online” gjatë kryerjes së detyrës
Postim

IKD reagon ndaj arrestimit të kameramanit të “Ekonomia Online” gjatë kryerjes së detyrës

Prishtinë, 3 shkurt 2022 – Instituti i Kosovës për Drejtësi (IKD) reagon ndaj arrestimit të kameramanit të Agjencisë së Lajmeve “Ekonomia Online”, Albion Selitaj, nga Policia e Kosovës (PK), derisa i njëjti ishte duke mbuluar ngjarjen nga ndërhyrja e Agjencisë Kosovare të Privatizimit për të marrë në administrim ndërmarrjen e re “Agrokosova Holding”, apo ish-ndërmarrjen...

Promo: Mbrojtja e burimeve të gazetarëve në Kosovë (video)
Postim

Promo: Mbrojtja e burimeve të gazetarëve në Kosovë (video)

Në Kosovë e drejta për t’u informuar dhe për të informuar është e garantuar me Kushtetutë. Kushtetuta jonë garanton lirinë dhe pluralizmin e medieve në Kosovë, përderisa ndalohet censura. Mbrojtja e burimeve anonime të gazetarëve në shoqëritë me demokraci të avancuar është parakusht për zhvillimin e gazetarisë hulumtuese. Pa mbrojtje efikase të burimeve anonime të gazetarëve, burimet...

IKD: “Sinjalizim publik” për mos zbatimin e Ligjit për Mbrojtjen e Sinjalizuesve
Postim

IKD: “Sinjalizim publik” për mos zbatimin e Ligjit për Mbrojtjen e Sinjalizuesve

Prishtinë, 18 prill 2020 – Instituti i Kosovës për Drejtësi (IKD), me përkrahje të Departamentit të Shtetit Amerikan – Byrosë së Narkotikëve Ndërkombëtar dhe Çështjeve të Zbatimit të Ligjit (INL) dhe NED-it, publikon raportin: ‘“Sinjalizim publik” për mos zbatimin e Ligjit për Mbrojtjen e Sinjalizuesve: (Analizë e zbatimit të Ligjit për Mbrojtjen e Sinjalizuesve nga...

IKD reagon ndaj KPM-së, i cili përmes ndryshimeve në Draft Kodin e Etikës tenton të kufizojë parimet dhe standardet e garantuara me Kushtetutë dhe ligj
Postim

IKD reagon ndaj KPM-së, i cili përmes ndryshimeve në Draft Kodin e Etikës tenton të kufizojë parimet dhe standardet e garantuara me Kushtetutë dhe ligj

Prishtinë, 24 janar 2020 – Instituti i Kosovës për Drejtësi (IKD) reagon ashpër ndaj Komisionit të Pavarur të Mediave (KPM), i cili përmes Draft Kodit të Etikës për Ofruesit e Shërbimeve Audio dhe Audiovizuele tenton që parimet dhe standardet e garantuara me Kushtetutën e Republikës së Kosovës dhe legjislacionin sistemor t’i cenojë, duke bërë përpjekje...

IKD shfaq dokumentarin “Sinjalizuesit e korrupsionit” dhe mban ligjëratë për sinjalizuesit dhe mbrojtjen e sinjalizuesve në Kolegjin AAB
Postim

IKD shfaq dokumentarin “Sinjalizuesit e korrupsionit” dhe mban ligjëratë për sinjalizuesit dhe mbrojtjen e sinjalizuesve në Kolegjin AAB

Prishtinë, 19 dhjetor 2019 – Instituti i Kosovës për Drejtësi (IKD) në bashkëpunim me Fakultetit Juridik dhe Fakultetin e Komunikimit Masiv të Kolegjit AAB, ka mbajtur një ligjëratë para studentëve për praktikat e sinjalizimit dhe mbrojtjes së sinjalizuesve të korrupsionit. Me këtë rast, është shfaqur edhe filmi dokumentar “Sinjalizuesit e korrupsionit” i autorit e producentit...

IKD përmes emisionit “Betimi për Drejtësi” shfaq dokumentarin ekskluziv nga SHBA “Sinjalizuesit e korrupsionit”
Postim

IKD përmes emisionit “Betimi për Drejtësi” shfaq dokumentarin ekskluziv nga SHBA “Sinjalizuesit e korrupsionit”

Prishtinë – Instituti i Kosovës për Drejtësi (IKD), përmes emisionit “Betimi për Drejtësi”, të cilin e prodhon në bashkëpunim me Radio Televizionin Publik të Kosovës (RTK), të hënën, ka shfaqur dokumentarin ekskluziv nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës – “Sinjalizuesit e korrupsionit”. Kosova ka një vit që e ka miratuar Ligjin për Mbrojtjen e Sinjalizuesve dhe...

IKD: Disa gjykatës seancat gjyqësore penale i mbyllin për publikun në mënyrë të kundërligjshme dhe arbitrare, aktivizimi i mekanizmave të llogaridhënies i domosdoshëm
Postim

IKD: Disa gjykatës seancat gjyqësore penale i mbyllin për publikun në mënyrë të kundërligjshme dhe arbitrare, aktivizimi i mekanizmave të llogaridhënies i domosdoshëm

Prishtinë, 10 gusht 2019 – Instituti i Kosovës për Drejtësi (IKD), të shtunën ka mbajtur të mbajnë konferencë për media, në të cilën ka publikuar raportin: “Mbyllja e kundërligjshme dhe arbitrare e seancave gjyqësore për publikun në çështjet penale: Analizë e legjislacionit dhe praktikës së GjEDNj rreth natyrës publike të seancave gjyqësore dhe praktikës së...

IKD mban trajnim për stafin e saj, organizatat e shoqërisë civile dhe studentët e juridikut për monitorimin e sistemit të drejtësisë
Postim

IKD mban trajnim për stafin e saj, organizatat e shoqërisë civile dhe studentët e juridikut për monitorimin e sistemit të drejtësisë

Prishtinë, 27 janar 2017 – Instituti i Kosovës për Drejtësi (IKD) me mbështetjen e Departamentit Shtetëror të Shteteve të Bashkuara përmes projektit “Kërko Drejtësi”, të premten, në zyrat e IKD-së, ka mbajtur trajnim për monitorimin e sistemit të drejtësisë në Kosovë. Trajnimi është mbajtur për stafin e praktikantëve monitorues të IKD-së, përfaqësues të organizatave të...