Kosovë, 200 persona nuk kanë të drejtë përfshirje në procesin zgjedhor

Kosovë, 200 persona nuk kanë të drejtë përfshirje në procesin zgjedhor

200 persona nuk kanë të drejtë të përfshihen në procesin zgjedhor të 2013-tes,  kanë bërë të ditur Këshilli Gjyqësor i Kosovës. KGJK i ka dërguar organit të zgjedhjeve një listë prej 200 personash të dënuar apo që janë në proces gjyqësor e që nuk kanë të drejtë të jenë të përfshirë në asnjë mënyrë në procesin zgjedhor. Por, një listë të tillë nuk e ka dërguar akoma Këshilli Prokurorial për personat që janë nën hetime e që sipas KQZ-së llogariten të jenë me mijëra. Ndërkaq ajo që ka mbetur e pa hetuar si duhet është pa hetuar si duhet do të jetë çështja e financimit të partive dhe pazaret e kandidatëve për kryetar komunash me bizneset. Betim Musliu nga Instituti i Kosovës për Drejtësi thotë se “Prokuroria e shtetit dhe KQZ kanë dështuar të hetojnë çështjet më të mëdha kriminale, financimin e partive politike”.

Përderisa partitë politike po vazhdojnë nominimin e kandidatëve për kryetarë komunash, prokuroria nuk ka bërë ndonjë listë për personat e propozuar nëse ndonjë prej tyre është duke u hetuar apo jo për ndonjë vepër penale.