Lajme

Këtu publikohen lajmet e ndryshme që ndërlidhen me aktivitetet e IKD-së, duke përfshirë lajmet për publikimet e raporteve / analizave / artikujve / reagimeve të shpejta / raportet tjera. Këtu publikohen edhe lajmet për tryezat / konferencat / ngjarjet e organizuara nga IKD.

Hetimet parapenale dhe vendimi i kundërligjshëm i prokurorit Kujtim Munishi për dosjen e shefit të tij, Aleksandër Lumezi

Thursday 16 November, 2017 3:47 pm

Përmbledhje ekzekutive Sipas Aktvendimit me nr. PPN-202/17, i datës, 14 nëntor 2017, mbi hudhjen e kallëzimit penal, lidhur me dyshimet mbi manipulimin e dosjes së provimit të jurisprudencës së Kryepr...

IKD kërkon hetime të pavarura për dosjen e manipuluar të Aleksandër Lumezit mbi dhënien e provimit të jurisprudencës përmes krijimit të një ekipi të prokurorëve të EULEX-it me prokurorë amerikanë, britanikë dhe gjermanë

Thursday 9 November, 2017 1:22 pm

Pse është i rëndësishëm një proces hetimor, i pavarur, i paanshëm dhe profesional mbi dosjen e Kryeprokurorit Lumezi Prishtinë, 9 nëntor 2017 – Kushtetuta e Republikës së Ko...

Koalicioni i OJQ-ve organizon “Javën Kundër Korrupsionit 3-9 dhjetor 2017”

Friday 6 October, 2017 11:37 am

Koalicioni i Organizatave Joqeveritare (OJQ) “Java Kundër Korrupsionit 2017” njofton se këtë vit do të organizojë “Javën Kundër Korrupsionit 3-9 dhjetor 2017” me mbështetje të Ambasadës Amerikane në Kosovë, e cila për he...

IKD organizoi Konferencën “Përfaqësimi ligjor falas në çështjet penale dhe zbatimi i praktikës gjyqësore të Gjykatës Evropiane për të Drejtat e Njeriut”

Thursday 14 September, 2017 3:22 pm

Prishtinë, 14 shtator 2017 – Instituti i Kosovës për Drejtësi (IKD) në bashkëpunim me programin “Kërko Drejtësi”, i cili realizohet nga National Center for State Courts (NCSC), i financuar nga Departamen...

IKD reagon ndaj shkeljes së ligjit nga KQZ, kërkon largimin e kandidatëve të certifikuar që kanë aktgjykime dënuese përfundimtare dhe fton Prokurorin e Shtetit të hetojë vendimmarrjen e KQZ-së 

Sunday 10 September, 2017 4:45 pm

Prishtinë, 10 shtator 2017 - Instituti i Kosovës për Drejtësi (IKD) reagon ndaj Komisionit Qendror të Zgjedhjeve (KQZ), e cila ka shkelur ligjin duke certifikuar kandidatët me të kaluar kriminale, respek...

IKD: Prokurori dhe Gjykatë Speciale e pavarur për luftimin e korrupsionit dhe krimit të organizuar

Tuesday 29 August, 2017 11:57 am

Instituti i Kosovës për Drejtësi (IKD) ka mbajtur konferencë për media, në të cilën ka publikuar analizën e politikave “Prokuroria dhe Gjykata Speciale e Republikës së Kosovës: Analizë e politikave dhe ligjeve rreth ndik...

Tryezë e IKD-së dhe OAK-ut: “Përfaqësimi i të pandehurve me avokat mbrojtës në Departamentet e Përgjithshme të Gjykatave dhe Prokurorive Themelore në çështjet penale”

Wednesday 19 July, 2017 7:32 am

Prishtinë, 19 korrik 2017 – Instituti i Kosovës për Drejtësi (IKD) në bashkëpunim me Odën e Avokatëve të Kosovës (OAK) në kuadër të programit "Kërko Drejtësi", të mërkurën, në Prishtinë, kanë organizuar ...

Drejtësia në zgjedhjet e parakohshme parlamentare 2017

Wednesday 7 June, 2017 3:13 pm

Prishtinë, 7 qershor 2017 - Instituti i Kosovës për Drejtësi (IKD), me përkrahje të Departamentit të Shtetit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, të mërkurën, ka mbajtur tryezën me titull “Drejtësia në ...

Tryezë e IKD-së: “KORRUPSIONI NË KOSOVË: “Peshqit” e vegjël kapen, të mëdhenjtë lihen të lirë”

Tuesday 28 March, 2017 1:04 pm

Prishtinë, 28 mars 2017 - Instituti i Kosovës për Drejtësi (IKD), me përkrahje të Ambasadës Britanike në Kosovë, të martën, ka mbajtur tryezën me titull “Luftimi i korrupsionit: “Peshqit” e vegjël kapen,...

KONKURS PËR PUNË

Thursday 16 March, 2017 3:03 pm

VENDE TË LIRA PUNE: Monitorues/Hulumtues në Institutin e Kosovës për Drejtësi 16/03/2017 KONKURS PËR PUNË Ju që konsideroni për të aplikuar në këtë konkurs...