IKD në media

Prokuroria Kundër Fushatës “Voto dhe Vëzhgo”

Mediat kanë cituar qëndrimin e IKD-së rreth mekanizmave ligjor për ndjekjen e veprave penale kundër të dretave të votimit.

Mbahet tryeza e pestë me radhë “Drejtësia në zgjedhjet parlamentare 2014”

Mediat kanë raportuar për aktivitetin e IKD-së për drejtësinë në zgjedhjet parlamentare 2014. Shih lajmin e plotë në portalin PRIZRENPRESS.COM

Mbi 100 prokurorë do të ndjekin zgjedhjet e 8 qershorit

Mediat kanë raportuar për aktivitetin e Institutit të Kosovës për Drejtësi të mbajtur për drejtësinë në zgjedhjet parlamentare 2014. Shih lajmin e plotë në portalin ILLYRIAPRESS.COM 

Mbi 100 prokurorë në mbrojtje të votës në ditën e zgjedhjeve

Mediat kanë raportuar për aktivitetin e Institutit të Kosovës për Drejtësi të mbajtur për drejtësinë në zgjedhjet parlamentare 2014. Shih lajmin e plotë në portalin TELEGRAFI.COM

Mbi 100 prokurorë kujdestarë në ditën e zgjedhjeve, më 8 qershor

Mediat kanë raportuar për aktivitetin e Institutit të Kosovës për Drejtësi të mbajtur për drejtësinë në zgjedhjet parlamentare 2014. Shih lajmin e plotë në portalin LAJMI.NET

Drejtësia në zgjedhjet parlamentare 2014

Prokurori i Shtetit ka raportuar për tryezën e përbashkët të organizuar në mes Institutit të Kosovës për Drejtësi dhe Prokurorit të Shtetit. Për më tepër shih lajmin e plotë në këtë link PROKURORI I SHTETIT    

Musliu: Një ligj për zbatim të ligjeve

  Në Kosovë kemi numër simbolik të aktgjykimeve për krim të organizuar dhe korrupsion. Pra, nëse shihen statistikat, i bie që Kosova është Zvicër, ku sundimi i ligjit është në nivel të kënaqshëm. Kështu është shprehur Betim Musliu, hulumtues i lartë në Institutin e Kosovës për Drejtësi, në një intervistë dhënë për “Zërin”  

Riemërimi “mbush mend” gjyqtarët e prokurorët

"Dështimet dhe kritikat e vazhdueshme të sistemit të drejtësisë në Kosovë kanë detyruar politikëbërësit që ta fusin këtë sistem në reforma të thella.Ndryshe nga e kaluara kur ishte totalisht i anatemuar pa kujdesin e askujt, tani sistemi i drejtësisë gjendet në vlugun e reformave dhe nën llupën e të gjithëve që të ketë rezultate”, thotë Betim Musliu nga IKD.

Drejtësia në Zgjedhje

Betim Musliu, hulumtues i lartë në Institutin e Kosovës për Drejtësi (IKD) ka marrë pjesë në debat live në Klan Kosova së bashku me akterët kryesorë të sistemit të drejtësisë.

Acquittal of Kosovo Guerrillas Applauded in Pristina

Betim Musliu, senior researcher at the Kosovo Law Institute, told BIRN that “the prosecution’s approach was totally unprofessional, because it established an ill-constructed and unstable indictment”. “For the second time, the court confirmed there was no evidence to prove the defendants were guilty,” Musliu said.